30. jan 2021.

Sarapa: Zvao sam Ivanovića da prebrojimo srpska krvna zrnca

Nikome nije prećeno. Ivanović je pretio meni, a ne ja njemu, kaže za Danas novinar Pinka Predrag Sarapa, povodom tvrdnji Ivana Ivanovića da mu je Sarapa pretio smrću, zbog čega ga je on prijavio policiji i Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.

Snimak ekrana, TV Pink

Na našu konstataciju da njegovo obraćanje novinaru Nova S da će „čast odbraniti krvlju“ jeste pretnja, Sarapa je imao drugačije viđenje.

– Mislio sam da damo krv i da vidimo ko ima više srpskih krvnih zrnaca, pošto me vređao da nisam Srbin. To znači to, pojasnio je Sarapa.

Podsetimo, Ivanović je prijavio Predraga Sarapu zbog pretnji koje mu je uputio u telefonskom razgovoru, prepisci ali i na društvenoj mreži Tviter.

Ministar inostranih poslova Nikola Selaković izjavio je prilikom otvaranja spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu „da nije bilo Stefana Nemanje, ne bismo bili Srbi, ne bismo se prezivali na ‘ić’“, našta je Ivanović, u šaljivom tonu, na Tviteru prokomentarisao: „Sarapa nije Srbin?! U šoku sam!“, uz niz smajlija.

Voditelj Jutarnjeg programa na Pinku se zbog toga jako uvredio, te je nekoliko puta Ivanovića zvao telefonom, slao mu uvredljive i preteće poruke sat vremena da bi kasnije na Tviteru, uz izvinjenje svom pokojnom ocu „što ga vređa klovn i majmun“ Ivan Ivanović, poručio da će „odbraniti čast krvlju“.

Radomirović osudio Sarapine pretnje

„Nikakve uvrede ne smeju biti izgovor za pretnju nasiljem“, izjavio je predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Vladimir Radomirović povodom objava na Tviteru voditelja Ivana Ivanovića i Predraga Sarape. On je dodao da UNS principijelno osuđuje svaku pretnju nasiljem, „bez obzira na to da li je upućena novinarima ili je upućuju sami novinari“. „Ivan Ivanović je napadao UNS i ima običaj da vređa novinare, ali se nikako ne može uvredom opravdati stravična pretnja koju mu je uputio Predrag Sarapa“, rekao je Radomirović. D. D.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend