05. sep 2021.

Reporterki N1 demonstranti otimali telefon, polili je vodom, pljuvali je, gađali

Tokom izveštavanja sa cetinjskih ulica, ekipa N1 doživela je više neprijatnosti. Naime, dok je reporterka N1 Aleksandra Tolj Ružić pokušavala da uživo u programu izvesti gledaoce, najpre je gađana kamenjem, a u drugom, odvojenom incidentu, prišla joj je grupa mladića, zahtevajući da obriše snimke, iako im je objasnila da ih ne poseduje, već da je radila Fejsbuk lajv.

Snimak ekrana, N1

Iako im je objasnila da se nalazi uživo u programu Novog dana, mladići su je ometali u poslu, uporno tražeći da obriše nepostojeći snimak sa telefona.

Bez obzira što im je skrenula pažnju da je radila Fejsbuk lajv za portal N1 Sarajevo i da samo pokušava od juče da prenese atmosferu sa ulica, da je snimila suzavac u centru grada, muškarci koji su je opkolili nastavili su da insistiraju da obriše „snimak“, pitajući je „zašto je uporna toliko“, a jedan od njih je dodao – „šta sad, da ti uzmem telefon“. Drugi je i udario telefon, što se može videti na snimku.

Takođe, reporterka N1 rekla je da su je kasnije polili vodom, pojedini od njih pljuvali, gurali i gađali. Policija je izvela našu ekipu nakon napada.

Pogledajte raniji incident, kada je ekipa gađana. Inače, nakon toga ih je sklonila jedna porodica u svoju kuću. Tada smo odlučili da tu ostavimo kameru, da ne bismo privlačili pažnju, i uključili smo se telefonom u Fejsbuk lajv, ispričala je Aleksandra Tolj Ružić. Nakon toga usledio je drugi incident, sa telefonom.


Video prilog N1

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend