13. jan 2023.

Šapić se raspravljao sa novinarom N1 o istraživanju BIRN-a: Kažu oni svašta…

Postoji sud i tužilaštvo i svako ko je prekršio zakon odgovaraće, a BIRN nije strašni sud - odgovor je gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića na pitanje reportera N1 o nelegalnoj gradnji u Beogradu. Ni ovaj put nije preskočio raspravu sa reporterima N1 televizije.

Snimak ekrana, N1

„Ako BIRN kaže, to se više ne dovodi u pitanje. Čak se njihove postavke i teze postavljaju kao aksiomske. To mi je zanimljivo“, rekao je Šapić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Prethodno objavljeno istraživanje BIRN-a pokazuje da je u poslednjih sedam godina u Beogradu ozakonjeno više od 450.000 kvadrata stambenih objekata, koji su delom ili u potpunosti izgrađeni bez dozvole, a nisu postojali ili nisu bili završeni 2015. godine, što se vidi na satelitskom snimku Srbije iz te godine.

Šapić je rekao da ukoliko je neko u bilo kom momentu u Gradu Beogradu prekršio zakon i sproveo bilo kakvu nelegalnu radnju, odgovaraće.

A na pitanje o BIRN-ovom istraživanju, rekao je – „kažu oni svašta“, i počeo da se raspravlja sa novinarom N1.

„Sećam se kad ste radili na Studiju B, niste baš sve njihove (BIRN-ove) teme obrađivali, vi lično. Znači BIRN vam se menjao, nekad je bio preki sud, a nekad nije, kako je odgovaralo kući u kojoj ste tad radili i u kojoj sad radite“, rekao je gradonačelnik.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend