16. apr 2020.

SBB: Zašto se Telekom prepoznao kao krivac za hakerske napade?

Kompanija SBB je saopštila da nije optužila Telekom Srbija za organizovanje napada na servere SBB-a.

„Zašto se Telekom prepoznao kao krivac u saopštenju SBB-a insinuirajući da smo ih optužili da su organizovali napad na servere SBB-a, teško je razumeti, jer ih za tako nešto nismo ni optužili“, saopštila je kompanija SBB.

Kompanija SBB navodi da je vrlo jasno ukazala da je bila izložena hakerskim napadima koji su doveli do prekida interneta korisnicima zbog čega će se obratiti Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal i policiji.

„Dok nismo stabilizovali sistem, od korisnika smo dobijali informacije da ih Telekom kontaktira, posebno one koji su ukazivali na probleme na društvenim mrežama u vreme hakerskih napada. Zašto su pozivi našim korisnicima od Telekomovih zaposlenih posebno intenzivirani u to vreme biće šansa da objasne na sudu kad već najavljuju tužbu, jer ovo nije prvi put da se Telekom služi neistinama kako bi po ko zna koji put doveo građane u zabludu“, saopštio je SBB.

U saopštenju se ističe da stručne službe SBB-a istražuju da li je napad došao van Srbije ili sa lokala i dodaje da će sve prikupljene dokaze dostaviti nadležnim pravosudnim organima.

SBB je deo United Grupe, u okviru koje posluje i TV N1.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend