14. feb 2022.

Sejdinović: Da imam srpskije ime, stavovi bi mi bili oprošteni

Smatram da bi svi koji imaju slična iskustva sa pretnjama na društvenim mrežama trebalo da ih prijave, bez obzira na rezultate. Neka bar bude zapisano u aktima, neka se bar zna. Neka stigne bar neka osuda.

Foto: Medija centar Beograd

Moramo poslati poruku da nije dozvoljeno drugima pretiti, kaže za Danas novinar Nedim Sejdinović, koji je pre dva dana dobio pretnju na društvenoj mreži Fejsbuk, a koju je odmah prijavio Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.

Na pitanje može li da nasluti čime je preteća poruka izazvana, Sejdinović kaže da, iako to nije izričito rečeno, veruje da je u pitanju reakcija na kolumnu koja se tog dana pojavila u „Danasu“.

– Kolumna tretira neke bolne tačke ovog društva u predizborno vreme. Dobijao sam mnoge pretnje, ali ova je bila prilično surova, bila je takva da sam se zgrozio. Iz poruke se može naslutiti da bi možda nekom drugome, koji ima drugačije, srpskije ime i prezime – takvi stavovi mogli biti i oprošteni. Ali to je taj problem koji imam ja i mnogi sa neadekvatnim imenom, koje se – hteli to ili ne – učitava u tekst, objašnjava Sejdinović.

Podsetimo, poruka koju je Sejdinović dobio preko Fejsbuk Mesindžera glasila je: “Slušaj poturčenjak, mnogo bi ti bilo bolje da začepiš tu svinjsku gubicu! Vređaš mi i državu i veru i narod i debelo će to da te košta. Ja ću sada da se pobrinem o tebi“.

-Inače, mada to nikada nisam ranije činio, kasnije sam ga pitao „kako će se to on pobrinuti za mene“. Valjda je skontao da je stvar otišla predaleko, pa je spustio loptu i rekao – sudskim putem, podneće krivične prijave jer napadam zemlju koja me hrani. Ali kasnije nije izdržao pa je nastavio da me vređa, priča Sejdinović.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend