12. feb 2019.

Sejdinović o pretnjama: Poput takmičenja – ko će da bude žešći (VIDEO)

Predsednik NDNV Nedim Sejdinović rekao je u Danu uživo, govoreći o pretnjama koje su mu upućene, da su mnogobrojnije i brutalnije nego ranije. "Poput neke vrste takmičenja, ko će da bude žešći, ko će da smisli neku novu uvredu, ko će da saopšti neku novu pretnju, kao da postoji neko nagradno takmičenje za to", rekao je.

Govoreći o pretnjama, Sejdinović kaže da se čovek na neki način navikne i ima distancu.

„Nove pretnje i uvrede koje sam dobio, mnogobrojnije su i mnogo brutalnije. Poput neke vrste takmičenja, ko će da bude žešći, ko će da smisli neku novu uvredu, ko će da saopšti neku novu pretnju, kao da postoji neko nagradno takmičenje za to, ipak na neki način se ne možete navići na to“, kaže on.

Ističe da „živimo u atmosferi nasilja kao takvog“.

„Nasilje se valja po ulicama, nekako je logično da ljudi tako reaguju na ljude sa kojima se ne slažu“, kaže on.

Dodaje da mnogo elemenata pokazuje da je to nema vrsta kampanje, organizovanog pohoda na njega.

„Čim je post na Fejsbuku objavljen, u kratkom roku je bio sponzorisan, plaćen oglas, ali količina poruka mržnje i uvreda koje su u kratkom roku stigle govore u prilog tome da je moguće da je u pitanju neka orgaizacija“, kaža on.

Komentarišući izjavu Aleksandra Martinovića da „država uvek promptno reaguje na napade na novinare“, kaže da je možda njegov primer najbolji kako država to radi.

„Nijedan od tih slučajeva nije procesuiran, niko nije sankcionisan“, kaže.

Istakao je da pretnje i uvrede postaju sve brutalnije, te da je „pitanje kako će sve da se završi“.

„Atmosfera u društvu ne ide u prilog, ne samo novinarima, nego bilo kome ko ima kritički otklon prema vlasti“, kaže Sejdinović.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend