29. apr 2017.

Stefanovićev advokat: Protiv NIN-a do Strazbura

Advokat ministra policije Nebojše Stefanovića, Vladimir Pantelić, rekao je da je začuđen time što su javnost i mediji pre njega i njegovog klijenta saznali sadržinu presude Apelacionog suda, ako je, kako kaže, tačno da je presuda preinačena, preneo je Blic.

Nebojša Stefanović (foto: Flickr / Andrej Klizan)

Nebojša Stefanović (foto: Flickr / Andrej Klizan)

Inače, presuda u kojoj je Apelacioni sud preinačio prvostepenu presudu Višeg suda i oslobodio NIN po tužbi Stefanovića zbog teksta pod naslovom “Fantom iz Savamale” , objavljena je danas na sajtu ovog suda. Presuda Apelacionog suda u Beogradu doneta je 21. marta 2017. godine.

„O samoj sadržini presude pričaću kad je budem video i pročitao, odnosno kad nam je sud bude uručio“ rekao je advokat ministra Stefanovića.

Začuđen je, kaže, brzinom donošenja drugostepene odluke, kao i samom presudom, „ako je tačno da je preinačujuća“, jer je takva presuda izuzetak, odnosno, kako je objasnio, sud obično donese potvrđujuću ili ukidajuću presudu.

„Samo preinačenje sam tek par puta video u svojoj praksi. Ako je tačno, mi najavljujemo, kao što su tuženi svojevremo najavljivali, borbu do kraja, znači – do Strazbura, ako treba“ rekao je Pantelić i izrazio nadu da presuda nije rezultat pritiska na sud, bilo da je reč o pritisku „javnosti, ulice ili čega god“.

Istakao je da on i njegov klijent nisu komentarisali ni prvostepenu presudu, upravo zato da se to ne bi smatralo bilo kakvim pritiskom na sud.

„Mi nismo rekli nijednu reč povodom toga, a ovako, malo sam…iznenađen, videćemo šta će dalje biti“ rekao je Pantelić.

Danas je Apelacioni sud oslobodio NIN po tužbi Nebojše Stefanovića i u svojoj odluci, između ostalog, naveo da novinar u tekstu pod naslovom “Fantom iz Savamale” iznosi svoje mišljenje zasnovano na zvaničnom dokumentu i ponašanju Policije u noći rušenja u Hercegovačkoj ulici, odnosno Savamali. 

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend