25. dec 2018.

Sutra sastanak Radne grupe za bezbednost novinara

Sastanak Radne grupe za bezbednost novinara biće održan sutra u Beogradu. Prethodno su predstavnici novinarskih udruženja i medijskih asocijacija tražili hitan sastanak posle vesti o nagodbi tužilaštva sa osumnjičenom za napad na novinara portala Žig info iz Grocke Milana Jovanovića.

Predstavnici novinarske struke smatraju da se ovakvom nagodbom šalje poruka o nekažnjivosti napada na novinare, zbog čega traže od predstavnika tužilaštva i Ministarstva unutrašnjih poslova razgovor o razlozima i okolnostima pod kojima je sklopljen sporazum s osumnjičenom Bojanom Cvetković-Šijacki.

Novinarska udruženja i medijske asocijacije žele da znaju i da li će se istraga nastaviti, budući da postoje jake indicije da napad nije do kraja rasvetljen, odnosno da je nalogodavac i dalje na slobodi.

Sastanku će prisustvovati predstavnici Republičkog javnog tužilaštva, Ministarstva unutrašnjih poslova i novinarskih udruženja i medijskih asocijacija, potpisnika Sporazuma o saradnji i merama za podizanje nivoa bezbednosti novinara.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend