16. nov 2019.

Tomanović: Tražićemo bezbednosnu procenu ugroženosti Jugoslava Ćosića

Kampanja u kojoj se nadmeću uvrede i neistine sada je prožeta i zastrašujućom sličnošću sa prošlim vremenima i usmerena je subjektivno i objektivno na Jugoslava Ćosića i njegove kolege sa TV N1, upozorio je u saopštenju advokat Zdenko Tomanović.

Ćosićev pravni zastupnik ukazuje da su pomoć američke ambasade, organizacije IREX i drugih zapadnih fondova za razvoj medija, kao i poslovni projekat jedne od najvećih albanskih kompanija sa firmom iz Srbije, proglašeni za „krvavi američko šiptarski keš“.

Uz to, napominje Tomanović, „objavljena je lažna fotografija uspešnog albanskog biznismena i vlasnik TV A2 CNN Albanija sveden je na mafijaša i narko dilera, a Jugoslav Ćosić kao šiptarski plaćenik“.

Time su, prema Tomanovićevom stavu, „stvoreni uslovi da nasilje nad pravom preraste u nasilje nad pojedincem koji je sada obeležen kao predvodnik novinarskog tima koji vodi specijalni rat protiv Srbije i Srba“.

„Opravdana izvesnost stanja ugroženosti našeg klijenta zahteva bezbednosnu procenu stepena ugroženosti koju ćemo zatražiti od nadležnih službi i državnih organa“, najavio je Tomanović.

Kako je precizirao, to podrazumeva i „eventualnu zaštitu zbog visokog stepena opasnosti koju generiše identifikacija novinara koji navodno rade direktno protiv interesa svoje zemlje i svog naroda i koji postaju moguće žrtve strasti i mržnje kreatora kampanje“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend