22. dec 2018.

Tužilaštvo: Informacije o saslušanju novinara „Južnih vesti“ u ponedeljak

Nakon saslušavanja novinara Južnih vesti Stefana Markovića, kojem je policija, kako su rekli, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva i prijavi portparolke Opštine Medijana Dušanke Kitanović, tražila da otkrije izvor informacija za svoje tekstove, iz niškog Osnovnog javnog tužilaštva kažu da će više detalja o tom slučaju imati u ponedeljak za kada je i zakazan sastanak sa zamenikom urednika Južnih vesti.​​​​​​

Novinari Južnih vesti 2 dana traže zvanične informacije od niškog OJT o slučaju saslušanja Markovića – da li je, ko i zbog čega prijavio novinara, kao i da li je izdat policiji nalog za saslušanje novinara. Danas se redakciji javio tužilac Saša Đokić koji je zatražio i broj predmeta.

Zbog svojih obaveza, kako je rekao, više informacija tužilac Đokić najavio je za ponedeljak, kada je zakazao i sastanak sa zamenikom urednika Južnih vesti Aleksandrom Stankovim.

I portparol Tužilaštva obećao je da će detalje o “slučaju Marković” Južne vestidobiti na sastanku u ponedeljak.

U međuvremenu, oglasila su se i medijska udruženja i opozicione stranke. Medijska koalicija istakla je da je ovo samo nastavak političkog pritiska na Južne vesti, a niška opozicija napominje da treba ispitivati sumnjive radnje u Medijani, a ne novinare.

Podsetimo, novinar Južnih vesti Stefan Marković saslušan je juče u policiji po prijavi portparola Opštine Medijana Dušanke Kitanović, a policija je u stanici novinaru zatražila da otkrije izvor svojih informacija, koje je koristio za pisanje serije tekstova o malverzacijama u Medijani.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend