27. apr 2018.

Tužilaštvo vodi postupak protiv predsednika skupštinskog Odbora za informisanje Mirka Krlića zbog napada na urednika “Zrenjanina” Dalibora Bubnjevića

Osnovno javno tužilaštvo u Zrenjaninu, povodom krivične prijave glavnog i odgovornog urednika lista „Zrenjanin“ Dalibora Bubnjevića protiv predsednika Odbora za kulturu i informisanje Skupštine Srbije Mirka Krlića, vodi krivični postupak za ugrožavanje sigurnosti, saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS).

Bubnjević je početkom aprila podneo prijavu protiv Krlića za krivično delo Ugrožavanje sigurnosti iz člana 138, stav 3 Krivičnog zakonika, kojim je propisano da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

„Osnovno javno tužilaštvo u Zrenjaninu utvrdilo je da postoje osnovi sumnje da je Mirko Krlić izvršio ovo krivično delo”, stoji u odgovoru ovog tužilaštva listu „Zrenjanin“ u koji je UNS imao uvid.

Tužalaštvo je sastavilo zahtev Policijskoj upravi Zrenjanin da Krlića kao osumnjičenog saslušaju policijski službenici, a nakon saslušanja, sprovešće se  “dokazne radnje, nakon čega će biti doneta adekvatna javnotužilačka odluka“.

Podsetimo, kako je Bubnjević u martu rekao UNS-u, dok je bio na radnom zadatku, na svečanosti u hotelu „Vojvodina“ u Zrenjaninu, Krlić ga je vređao, psovao, a na kraju i udario.

Mirko Krlić je za UNS demantovao ove tvrdnje i naveo da „nikakvog fizičkog napada niti nasrtaja nije bilo”, kao i da je Bubnjević “prvi prišao njemu i počeo da ga vređa”.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend