25. jan 2020.

UNS: Policija da ispita okolnosti zastrašivanja Dragojla Blagojevića

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži da policija ispita sve okolnosti zastrašivanja i pretnji glavnom i odgovornom urednika časopisa „Drvo tehnika“ Dragojla Blagojevića.

Blagojević je obavestio UNS da ga je generalni direktor Javnog preduzeća „Srbijašume“ Igor Braunović 20. januara pozvao telefonom i pretio mu zbog teksta „Zašto su inženjeri šumarstva ignorisali Dan Šumarskog fakulteta“, objavljenog u periodičnom listu „Drvo tehnika“.

Urednik časopisa „Drvo tehnika“ Blagojević tvrdi da mu je direktor JP „Srbijašume“ rekao da „čita njegove novine“ i da se „pita čime je to zaslužio“, a zatim se obratio rečima: „Naći ću način da ti se odužim…Vratiću ti, dobro ćeš videti“ i spustio slušalicu.

Blagojević za UNS kaže da ima dva svedoka koja su čula ovaj razgovor.

Nakon što je UNS prema Sporazumu o saradnji i merama za podizanje nivoa bezbednosti novinara obavestio policiju o ovom slučaju, urednik časopisa „Drvo tehnika“ dao je juče izjavu u policijskoj stanici.

Na poziv UNS-a Braunović se nije odazvao.

UNS podseća da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara i da se zbog toga može obratiti nadležnim regulatornim i samoregulatornim telima, kao i sudskim organima, ali da niko nema pravo da ih uznemirava i da im preti.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend