17. okt 2020.

Uslovne kazne zatvora za dvojicu optuženih zbog nasilničkog ponašanja na izložbi strip umetnika

Dvojica osumnjičenih za nasilničko ponašanje na izložbi strip umetnika u galeriji "Stara kapetanija" u Zemunu danas du osuđeni na uslovne kazne zatvora, nakon što su sa Trećim osnovnom tužilaštvu u Beogradu zaključila sporazume o priznanju krivičnog dela, potvrđeno je za Insajder u ovom Tužilaštvu.

Zbog sumnje da su na izložbi strip radova izvršili krivično delo nasilničko ponašanje A. D. (2001) i Ž. M. (1985) juče su uhapšeni zajedno sa dvojicom petnaestogodišnjaka i jednim sedamnaestogodišnjakom.

Kako je u Tužilaštvu potvrđeno za Insajder, oni su priznali krivicu za krivično delo nasilnčko ponašanje, a na osnovu sporazuma koji je danas zaključen i potvrđen, sud im je izrekao uslovne kazne zatvora od po tri meseca, s rokom provere od godinu dana.

Policija je juče saopštila da nastavlja intenzivno da radi na identifikaciji ostalih učesnika ovog događaja.

Grupa od 15-ak osoba sa kapuljačama upala je pre dva dana u prostorije galerije „Stara kapetanija“ u Zemunu gde se održavala izložba strip umetnika i pocepala izložene radove, nakon čega su pobegli.

Karikaturista Marko Somborac, jedan od umetnika čiji su radovi bili izloženi, za Insajder je rekao da su policiji dan ranije prijavljene pretnje smrću upućene umetnicima, na šta, prema njegovim rečima, nije reagovano.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend