11. sep 2021.

Uvrede novinarki zbog pominjanja migranata

Našoj koleginici Sari Mikić upućene su necivilizovane uvrede (ako uvrede mogu da budu civilizovane uopšte) u opskurnoj Telegram grupi sa članstvom koje se protivi prisustvu migranata u Somboru i koje svoju, takozvanu, borbu, bazira prvenstveno na zaštiti žena i dece.

Naša novinarka je u vesti o saobraćajnoj nesreći prenoseći činjenice profesionalno, sa lica mesta, navela da su vozaču koji se nalazio u prevrnutom vozilu u pomoć priskočili migranti. To je bilo dovoljno da samo nekoliko desetina minuta nakon objavljivanja vesti na našem sajtu, u toj možemo slobodno da kažemo i krajnje desničarskoj grupi na Telegramu, krenu uvrede koje su toliko vulgarne da ne smemo ni da ih prenesemo, ali ćemo ih svakako sačuvati za uspomenu, kao i prethodne.

Verovatno je i nekima od članova te grupe količina uvreda prelila čašu, pa je nekoliko snimaka ekrana stigao na naš imejl. Ovo nije prvi put da se takve poruke razmenjuju u toj grupi, ali smo ranije odlučili da ne reagujemo javno, ali što je mnogo, mnogo je. U nekim porukama se čak navodi čak i da su migranti verovatno hteli da opljačkaju unesrećenog vozača. Da isti ti migranti nisu pomogli vozaču, verovatno bi se pisalo kako su bezdušni. Uglavnom, kako god da su postupili ne bi valjalo.

Nedopustivo je da se novinarka i žena na ovakav način vređa samo zato što u vestima prenosi činjenice, jer spominje migrante, jer uopšte piše o migrantima, ne obavezno u negativnom svetlu. Jer, prosto, nije sve negativno. Zato što je nečija religija, boja kože, jezik drugačiji, ne znači da je po pravilu zločinac.

Među svim ljudima ima dobrih i loših. Verovatno se i u toj Telegram grupi može pronaći dobar čovek.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend