02. apr 2020.

Veselin Simonović: Najlažljivija vlast nas ne može ućutkati

Novinarki protala Nova.rs Ani Lalić određeno je sinoć u Novom Sadu zadržavanje od 48 sati, a sve zbog njenog teksta o stanju u Kliničkom centru Vojvodine tokom epidemije koronavirusa. Pročitajte reakciju glavnog i odgovornog urednika našeg portala Veselina Simonovića.

“Ana Lalić je vrhunski profesionalac, hrabra novinarka koja neće nikad ustuknuti pred silom bilo da dolazi od vlasti, mafije, policije, tužilaštva, što je sad u Srbiji, nažalost, sve izmešano. Najlažljivija vlast ‘u novijoj srpskoj istoriji’ se, okuražena vanrednim stanjem, drznula da hapsi čestite novinare pod optužbom da lažima šire paniku. Nema tih zaključaka, uredbi i vanrednih stanja koja mogu ograničiti novinarke i novinare kao što je Ana Lalić da ne rade svoj posao. Ne mogu ućutkati ni ostalih 80 novinara i urednika portala Nova.rs, osim da ih sve odvedu u pritvor”, rekao je noćas glavni i odgovorni urednik Veselin Simonović.

Ani Lalić je zadržavanje od 48 sati određeno zbog sumnje da bi mogla da ponovi krivično delo objavljivanja “tekstova koji izazivaju paniku i nerede”, potvrdio nam je kasno sinoć njen advokat Srđan Kovačević.

Podsetimo, Nova.rs je objavila tekst pod naslovom „KC Vojvodine pred pucanjem: Bez zaštite za medicinske sestre“ u kome je Lalićeva navela da KCV-u ima problem sa “hroničnim nedostatkom osnovne opreme i potpuno haotičnim uslovima rada u vreme pandemije”.

Iz Kliničkog centra Vojvodine reagovali su povodom teksta, obavestivši tužilaštvo i policiju, i optužili našu novinarku da je današnjim tekstom uznemirila javnost i naštetila ugledu te zdravstvene ustanove. Ubrzo zatim, policija je zakucala na njena vrata.

Nakon privođenja Ane Lalić usledile su burne reakcije javnosti. Opširnije o tome čitajte u posebnom tekstu.
Naša novinarka je Kliničkom centru Vojvodine odgovorila efektnom porukom: Odričem se obroka u pritvoru!

Na privođenje Ane Lalić usledile su burne reakcije javnosti, a o tome čitajte u posebnom tekstu.

Naš kolumnista Ranko Pivljanin postavio je jednostavno pitanje vlastima: Zašto ste uhapsili Anu?

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend