28. apr 2020.

Vlasnik RTV Puls: Napadači mi oteli dokumenta i udarali rukama i nogama

Pri pokušaju da kao vlasnik privatne kompanije "Puls inžinjering" preda dokumentaciju za tender u vezi sa javnom nabavkom za izgradnju stambenih zgrada u Kosovskoj Mitrovici, vlasnika Nenada Milenkovića su pred neposredan ulazak u opštinu napala, kako tvrdi, četvorica maskiranih napadača i pretukla. Tom prilikom je zadobio udarce po glavi i drugim delovima tela što je, kako kaže, potvrđeno u lekarskom nalazu.

Milenković, koji je, inače i vlasnik RTV PULS, navodi da će podenti krivičnu prijavu, a republičkoj komisiji za javne nabavke prigovor i žalbu za sumnju u malverzacije od strane opštine Kosovska Mitrovica.

„Danas oko pola 10 sam bio poslom u opštini Kosovska Mitrovica, pokušao sam da dođem do pisarnice da dostavim dokumenta, međutim, čim sam izašao iz auta sačekala su me, odnosno video sam ih iz auta, neka lica da su čekala. Sačekala su me četvorica maskiranih napadača, oduzela su mi ta dokumenta, počeli su da me biju i rukama i nogama, po telu, glavi i par puta su naglas rekli dok su me tukli – ko te je poslao i zašto si došao, to su bila njihova pitanja. To se sve deilo ispred same zgrade opštine i niko nije reagovao“, kazao je Milenković.

Udruženje novinara Srbije i njegov ogranak na Kosovu osudili su fizički napad na direktora RTV Puls iz Šilova Nenada Milenkovića i zatražili da policija hitno utvrdi ko su napadači, nalogodavci i šta su motivi ovog napada.

Кancelarija za Кosovo i Metohiju osudila je danas fizički napad na Milenkovića, uz zahtev nadležnim organima da najhitnije utvrde činjenice i okolnosti vezane za ovaj događaj, pronađu odgovorne i utvrde motive, saopšteno je iz Kancelarije.


Video prilog N1

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend