16. apr 2017.

Vučićeva „kobajagi“ izvinjenja

"Ko god napada bilo čiju decu, mislim da je to nemoralno i apsolutno nefer, ali nemojte meni da govorite, jer ničije dete nisam spomenuo, već oni svoju decu", uzvratio je premijer Aleksandar Vučić ...

… na kritike upućene naprednjacima zbog toga što su šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Aleksandar Martinović i pojedini prorežimski mediji „etiketirali“ decu javnih ličnosti koja učestvuju na protestima kao „državne neprijatelje“. Vučić je pokušao da „prebaci loptu u tuđe dvorište“, ističući da „decu javnih ličnosti niko nije proglasio neprijateljima, već su se oni sami hvalili da su im deca na protestima“, uz opasku da „niko ne osuđuje napad na moje dete“.

Premijerovo „ograđivanje“ od Martinovića priziva u sećanje „epizodu“ iz minule izborne kampanje, kada se Vučić izvinio „građanima Srbije“ što je potpredsednik SNS Milenko Jovanov optužio suprugu predsedničkog kandidata Vuka Jeremića Natašu da „upravlja celokupnim narko-tržištem u Srbiji“. Vučić i tada nije propustio priliku da „oplete“ po političkim protivnicima, pominjući „brutalne“ verbalne napade na njegovog brata Andreja. Izvinjenje premijera zazvučalo je kao ironija, a ne kao istinsko kajanje i osuda postupka funkcionera Vučićeve stranke, budući da je nekoliko sati kasnije optužio Natašu Jeremić za „dvostruke aršine“, uz aluziju na njen račun: „Zar je trebalo da dovedem ovde brata da cmizdri, a posle da pravim selfije“.

Ostaje pitanje da li je premijer znao za skandalozne naume predsednika SNS-a, ili su Jovanov i Martinović „solirali“. Ipak, teško je poverovati da su njih dvojica bez ikakvog znanja lidera stranke i najmoćnijeg političara u državi odlučili da se upuste u „prljavu kampanju“ protiv političkih rivala. Priča kako Vučić „nije bio obavešten“ zvuči kao naučna fantastika, i ako uzmemo u obzir činjenicu da ni Jovanov ni Martinović nisu dobili „kaznene poene“ zbog svojih ispada. Naprotiv. Vučić je Jovanova nakon incidenta javno nazvao „prijateljem“, što asocira na njegovo oslovljavanje gradonačelnika Beograda Siniše Malog – „moj drug Siniša“. Za „druga Sinišu“, premijer je, podsetimo, kazao da njegova pozicija „prvog čoveka“ srpske prestonice „nije dugoročno održiva“, budući da je bivša supruga Malog izrekla oštre optužbe na njegov račun. Od pomenute premijerove izjave prošla su dva meseca, a Mali je i dalje na čelnoj poziciji, dok javnost nije saznala odgovor na pitanje koji su to „kompletni idioti“ nadležni za prošlogodišnje rušenje u Savamali.

Ni građani, a ni opozicija neće imati koristi ako funkcioneri SNS nastave da „pale požare“ koje će, potom, kobajagi izvinjenjima gasiti Aleksandar Vučić. Lažna izvinjenja ne vode ka „pristojnoj Srbiji“, o kojoj premijer tako rado i često govori.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend