15. apr 2017.

Učesnici protesta šalju svoje fotografije Martinoviću

#jasamorganizator - odgovor građana koji protestuju protiv diktature šefu poslaničke grupe SNS-a Aleksandru Martinoviću na njegovo pokazivanje fotografija novinara, javnih ličnosti i njihove dece

Aleksandar Martinović u Narodnoj skupštini pokazuje fotografiju Antonele Rihe. Foto: Parlament.rs, skrinšot

Aleksandar Martinović u Narodnoj skupštini pokazuje fotografiju Antonele Rihe (foto: Parlament.rs, skrinšot)

Na jednoj od Fejsbuk stranica protesta Protiv diktature učesnici demonstracija pozvani su da tokom uskršnjeg vikenda postave svoje fotografije nastale za vreme protestnih šetnji i tako pomognu šefu poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Narodnoj skupštini Aleksandru Martinoviću „da odmori od traženja naših slika i posveti se farbanju jaja“.

Ova Fejsbuk stranica poziva sve koji to žele da pošalju fotografije Martinoviću na njegovu elektronsku adresu – martinovic@pf.uns.ac.rs ili da ih postavljaju na društvene mreže sa haštagom #jasamorganizator.

Aleksandar Martinović je 11. aprila, na godišnjicu ubistva Slavka Ćuruvije, dva puta – najpre u Skupštini, a zatim i u emisiji Upitnik RTS-a – pokazivao fotografije novinara, javnih ličnosti i njihove dece, za koje je rekao da tvrde kako su apolitični i kako nemaju veze s politikom, a učestvuju na protestima.

Novinarska udruženja i organizacije ovakav postupak Martinovića smatraju „doslovnim crtanjem mete na čelu“.

Već sutradan su neki novinari – među kojima i saradnica Cenzolovke Antonela Riha, jedna od onih čije je fotografije sa protesta Martinović pokazao – napravili fotografije sa protesta sa haštagom  #jasamorganizator, pokazujući Martinoviću da se ne plaše njegovog prozivanja.

1 komentar za: “Učesnici protesta šalju svoje fotografije Martinoviću

  1. lilit

    A taj mutant, PREVRTLJIVI Martinović, zašto ne kaže u koliko Nadzornih odbora „radi“ i koliko prima honorara za taj „rad“?

    16. апр 2017. at 13:31

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend