19. sep 2017.

Vukašin Obradović prevezen u bolnicu

Hitna pomoć prevezla je u bolnicu glavnog i odgovornog urednika i direktora Vranjskih Vukašina Obradovića, koji posle gašenja tog nedeljnika od jutros štrajkuje glađu.

Vukašin Obradović sa lekarom u kolima vranjske Hitne pomoći (foto: Perica Gunjić / Cenzolovka)

Obradoviću, koji je tokom dana boravio u redakciji Vranjskih, tokom večeri je pozlilo, zbog čega su došli lekari hitne pomoći, pregledali ga i zaključili da mu je potrebna bolnička nega i dodatni pregledi, na šta je on pristao.Sa njim je poslednjih sati u redakciji bilo nekoliko kolega koji su ga ubeđivali da obustavi štrajk glađu, što je odbijao.

Inače, Vukašin Obradović je juče doneo odluku o gašenju Vranjskih zbog finansijskih i političkih pritisaka koje nisu više mogli da izdrže, nakon čega je otpočeo štrajk glađu.

Tokom večeri je u Beogradu ispred zgrade Vlade održan protest pod nazivom „Stojimo uz Vranjske“, koji je ujedno bio i čin solidarnosti sa ovim nedeljnikom i Obradovićem.

Poslednjih nedelja inspekcije proveravaju Vranjske, a predsednik NUNS-a Slaviša Lekić za Betu kaže da će zahtevi Vukašina Obradovića sutra biti predati Ministarstvu finansija i Poreskoj upravi.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend