05. nov 2019.

Zadranin koji prepravlja grafite mržnje: RTS bez srama cenzurisao intervju u kome pominjem Vučića

„U intervjuu sam rekao da je HDZ-u u interesu, kao i SNS-u, da se mrzilačke teme vrte po medijima. I dok god Vučić kontrolira medije, takve teme će uvijek biti aktualne... Baš me zanimalo hoće li rezati i naravno da jesu, bez imalo srama“, tvrdi Jure Zubčić, poznat po tome što grafite „Ubi Srbina“ prepravlja u „Ljubi Srbina“

Intervju sa Juretom Zubčićem na RTS-u (foto: Jutjub snimak ekrana)

„Dakle, Severna Koreja se ne bi posramila takve cenzure kakvu provodi RTS“, napisao je na Tviteru Jure Zubčić, odbornik SDP-a u Zadru, koji je i u Hrvatskoj i izvan nje postao poznat po tome što grafite „Ubi Srbina“ u tom gradu prepravlja u „Ljubi/Poljubi Srbina“.

Zubčić, naime, tvrdi da je RTS cenzurisao intervju koji je toj kući dao putem Skajpa, a koji je u subotu emitovan u Jutarnjem programu Javnog medijskog servisa.

Upućujući svoju objavu, kako je napisao, „dragim Srbima i Srpkinjama“, ovaj Zadranin je poručio: „Režima u kojem vi živite ne bi se posramili ni najveći diktatori“

Ovaj 29-godišnji Zadranin navodi da je iz intervjua izbačen deo u kojem negativno govori o Aleksandru Vučiću. 

„Na nacionalnoj televiziji ne smije se pustiti ništa što Vučiću ne ide u prilog“, objavio je Zubčić na Tviteru u subotu, istog dana kada je na RTS-u emitovan četvorominutni intervju s njim.

„U intervjuu sam rekao da je HDZ-u u interesu, kao i SNS-u, da se mrzilačke teme vrte po medijima. I dok god Vučić kontrolira medije, takve teme će uvijek biti aktualne jer je to jedina politika na kojoj dobiva bodove, jer je potpuno nesposoban razvijati progresivne politike“, napisao je Zubčić.

Upućujući svoju objavu, kako je napisao, „dragim Srbima i Srpkinjama“, ovaj Zadranin je poručio: „Režima u kojem vi živite ne bi se posramili ni najveći diktatori“. 

„Baš me zanimalo hoće li rezati i naravno da jesu, bez imalo srama“, odgovorio je Zubčić jednom od brojnih korisniku Tvitera koji su reagovali na njegove tvrdnje o cenzuri na RTS-u.  

Cenzolovka je od RTS-a juče zatražila objašnjenje za takve Zubčićeve tvrdnje, ali odgovor nismo dobili. 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend