30. avg 2022.

BH Telecom: United Mediji ćemo ponuditi produženje ugovora na mesec dana

Iz javnog preduzeća BH Telecom reagovali su povodom informacija o raskidu ugovora sa kompanijom United Media 31. avgusta i gašenju signala kanala N1 i Sport klub, te su naveli da, s obzirom na interes javnosti za praćenje utakmica Evropskog prvenstva u košarci, biće ponuđeno produženje ugovora za period od mesec.

Podsetimo, stotine hiljada gledalaca u BiH koji su program N1 i Sport kluba proteklih godina pratili preko BH Telecomove platforme Moja TV, za dva dana bi mogli da ostanu bez prilike da gledaju prepoznatljive sadržaje informativne televizije N1, te košarkaške Zmajeve na Evropskom prvenstvu koje počinje 1. septembra, ali i Zmajice na Svetskom prvenstvu koje starta 22. septembra.

Iz BH Telecoma su se oglasili saopštenjem navodeći da ponuda koju su dobili od United Medije nije proporcionalno jednaka vrednosti medijskih prava ponuđenih TV kanala.

„Pred istek ugovora za nabavku medijskih prava na distribuciju Sport klub kanala, bez obzira na prethodna dešavanja, BH Telecom je otvorio pregovore sa spremnošću za nastavak saradnje uz korigovane uslove, a upravo sa ciljem obezbeđivanja i ostatka sportskog sadržaja svojim korisnicima. Međutim, Sport klub dostavlja ponudu koja nije proporcionalno jednaka vrednosti medijskih prava ponuđenih TV kanala, odnosno sa cenom koja nije umanjena proporcionalno gubitku vrednosti medijskih prava. S obzirom na to da će sa, ciljem obezbeđenja najkvalitetnijih sadržaja, BH Telecom i dalje ulagati značajna sredstva u otkup medijskih prava od strane dobavljača koji su novi vlasnici, BH Telecom smatra tržišno neprihvatljivim sklapanje novog ugovora po cenama koje ne odgovaraju vrednosti ponuđenog sadržaja. Imajući u vidu da Sport klub tokom pregovora nije iskazao spremnost za dogovorom o prodajnoj ceni u skladu sa realnim tržišnim kretanjima, ovi TV kanali će od 1. septembra biti isključeni sa Moja TV platforme“, navedeno je u saopštenju BH Telecoma.

Između ostalog, istakli su da će, s obzirom na interesovanjre javnosti za praćenje utakmica Evropskog prvenstva u košarci, Sport klubu ponuditi produženje tekućeg ugovora za period od mesec dana, po uslovima poslednje ponude dostavljene od kompanije United Media.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend