15. dec 2022.

Brat osumnjičenog za ubistvo policajaca u Sarajevu pretio uredniku Dnevnog avaza

Vlasti Kantona Sarajevo su, zbog pretnje uredniku lista Dnevni avaz Miralemu Aščiću, uhapsile Miroslava Macana sa Pala, čiji je brat optužen za ubistvo dva sarajevska policajca.

Macana su zbog pretnje Aščiću uhapsili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, u saradnji sa kolegama iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

„Sad ja treba, da me naterate da uradim nešto što ne treba. Kažem ti da smanjiš malo. Izbacio si sliku mog brata svaki put. Ugrožavaš mene i moju porodicu“, rekao je juče Macan uredniku Dnevnog avaza.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo saopštila je da se Macan nalazi u njenim prostorijama i da će o daljim potezima odlučiti kantonalno Tužilaštvo.

Miroslav Macan je brat Aleksandra Macana, optuženog za ubistvo policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u oktobru 2018. godine, u sarajevskom naselju Alipašino polje.

Tužilaštvo tereti Aleksandra Macana i još dvojicu optuženih da su ispalili najmanje 20 hitaca u Šehovića i Vujinovića, nakon što su ih policajci zatekli u krađi vozila.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend