27. avg 2018.

Dodik: Osuda napada na novinara

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najoštrije je osudio napad na novinara BN TV Vladimira Kovačevića i od nadležnih policijskih struktura zatražio da se ovaj slučaj do kraja i hitno rasvetli, dok je predsednik Skupštine RS Nebojša Čubrilović ocenio da su ovakvi napadi apsolutno neprihvatljivi.

„Napad na novinara je napad na slobodu govora i takvo ponašanje u Republici Srpskoj neće biti tolerisano“, istakao je Dodik, javila je Srna, a prenosi N1.

Napad na novinara Vladimir Kovačevića, koji je u nedelju uveče pretučen u banjalučkom naselju Obilićevo, osudio je i predsednik Skupštine RS Nedeljko Čubrilović koji je takođe zatraćio hitnu reagovanje policijskih i tužilačkih institucija da otkriju počinioce i motive.

[povezaneprice]

“Sloboda medija i sloboda izražavanja temelj je svake demokratije. U Republici Srpskoj ta sloboda garantovana je Ustavom i svim drugim zakonskim aktima. Očekujem da policija hitno identifikuje napadače i motive napada na novinara Kovačevića, koji je i skupštinski izveštač RTV BN“, naveo je Čubrilović.

Ovakvi napadi apsolutno su neprihvatljivi i institucije moraju brzom reakcijom da pošalju poruku da se nasilje nad građanima RS neće tolerisati i da će počinioci biti brzo i adekvatno sankcionisani, istakao je on u saopštenju.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend