06. apr 2022.

Odbijen zahtjev za naknadu nematerijalne štete od dnevnih listova “Vijesti” i “Dan”

Tužbeni zahtjev biznismena Zorana Bećirovića i njegove firme sa Kipra, kojim je traženo skoro 60.000 eura naknade nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda od dnevnih listova “Vijesti” i “Dan” i NVO MANS, odbijen je presudom Osnovnog suda u Podgorici.

Istom odlukom odbijen je zahtjev za objavljivanje presude i uklanjanje saopštenja objavljenih na portalima “Vijesti” i “Dana”.

Zoran Bećirović i njegova kompanija sa Kipra su pred Osnovnim sudom pokrenuli postupak protiv MANS-a, izdavača dnevnih listova “Daily press” i “Jumedia Mont” zbog objavljivanja članaka na portalima tih medija, u kojima se otkrivanju finansijske transakcije između njegove off shore firme i predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice. Medenica je navodno zemljište u Kolašinu prodala Bećiroviću za blizu 139.000 eura.

“Prvostepenom odlukom ovog suda odbijeni su tužbeni zahtjevi Bećirovića i njegove kompanije za naknadu nematerijalne štete u ukupnom iznosu od 58.000 eura, kao i objavljivanje ove presude i uklanjanje naprijed navedenih članaka sa portala tuženih, kao neosnovan. Tužioci su obavezani da tuženima isplate troškove postupka u ukupnom iznosu od 14.270,44 eura”, saopštila je sutkinja portparolka Ivana Becić.

Izvorsafejournalists.net

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend