16. dec 2021.

Policajac i još jedan čovek uhapšeni zbog ranjavanja novinarke u Crnoj Gori

Pripadnik Uprave policije (UP) Crne Gore Darko Lalović i Nikšićanin Branislav Karadžić uhapšeni su zbog sumnje da su deo kriminalne grupe koja je organizovala ranjavanje novinarke Olivere Lakić.

Dnevni list Vijesti navodi da su oni povezani sa kavačkom kriminalnom grupom.

Lalović je, kako navodi list, bio raspoređen u Sektoru za obezbedjenje ličnosti i objekata i zadužen za bezbednost bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je danas da se nikome, pa ni policajcu koji je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u ranjavanju novinarke Olivere Lakić, ne treba stavljati na teret ništa dok se ne dokaže.

„Je li on bio član neke kriminalne grupe i imao druge zadatke prema Oliveri Lakić, to ćemo utvrditi“, kazao je Katnić na konferenciji „Nacionalni dijalog o otpornosti na organizovani kriminal u Crnoj Gori“.

Novinarka Lakić je ranjena 8. maja 2018. ispred zgrade u kojoj živi u Podgorici.

Specijalno tužilaštvo Crne Gore uhapsilo je u decembru 2020. Veselina Bubanju i Luku Bulatovića koje sumnjiči za planiranje ubistva novinarke Olivere Lakić.

Kako je tada saopštio zamenik Specijalnog tužioca Saša Čadjenović ista grupa kojoj pripadaju njih dvojica je osumnjičena za pokušaj ubistva novinarke Lakić i 2018. godine kada je ona ranjena u nogu iz vatrenog oružja.

On je saopštio da je motiv bio „sprečavanje novinarke da istražuje kriminalne organizacije na teritoriji Crne Gore i njihove veze sa kriminalnim grupama iz regiona“.

Tokom poslednjih deset godina novinarka Olivera Lakić je doživela ;dva fizička napada, od kojih je jedan počinjen vatrenim oružjem, kao i veliki broj pretnji upućenih njoj i njenoj porodici. Lakić je istraživala povezanost organizovanih kriminalnih grupa sa pripadnicima javne i tajne policije.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend