25. dec 2020.

Uhapšeni osumnjičeni za pokušaj ubistva Olivere Lakić

"Specijalno državno tužilaštvo (SDT) i policija Crne Gore sprečili su više likvidacija i procesuirali članove kriminalne grupe, među kojima su i dvojica osumnjičenih za planiranje ubistva novinarke Olivere Lakić", rekao je specijalni tužilac Saša Čađenović.

On je na pres konferenciji rekao da je ta kriminalna grupa odgovorna i za pokušaj ubistva više osoba u Herceg Novom, postavljanjem mine rasprskavajućeg usmerenog dejstva.

Čađenović je kazao i da je početkom decembra u Podgorici sprečena likvidacija J. A.

Istakao je da je i nakon što je grupa sada pokojnog Stevana Stamatovića osuđena, nastavljeno na radu u tom predmetu i da je identifikovan A. S. član te grupe.

On je istakao da su juče uhapšena dvojica osumnjičenih za planiranje ubistva novinarke Olivere Lakić.

Ostali se, rekao je on, nalaze u zatvoru.

Čađenović je saopštio da je ta grupa osumnjičena i za pokušaj ubistva Olivere Lakić 2018. godine.

Motiv je, rekao je on, sprečavanje novinarke da istražuje kriminalne organizacije na teritoriji Crne Gore i njihove veze sa kriminalnim grupama iz regiona.

Podsetimo, Olivera Lakić je 8. maja 2018. godine ranjena ispred ulaza zgrade u kojoj živi, kada joj je nepoznata osoba prišla s leđa i iz blizine ispalila metak u desnu potkolenicu.

Iako se istragom bavio tim od čak pet tužilaca Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, tek sada, više od dve godine kasnije, uhapšene su osobe o kojima je novinarka pisala u istraživačkim tekstovima, a koji su joj tokom poslednjih 10 godina više puta pretili.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend