23. feb 2022.

Potvrđena optužnica protiv Abdulaha Hajdarevića zbog ugrožavanja sigurnosti Senadu Hadžifejzoviću

Abdulah Hajdarević je na Facebooku napisao da će sačekati Senada Hadžifejzovića kao i ostale uposlenike pod prijetnjom da će ih sve pobiti.

Snimak ekrana, Jutjub N1

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo potvrdilo je optužnicu protiv Abdulaha Hajdarevića zbog ugrožavanja sigurnosti vlasnika Face televizije Senada Hadžifejzovića.

Kako je navedeno na websiteu Tužilaštva KS, nakon što je Općinski sud u Sarajevu potvrdio optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Abdulaha Hajdarevića zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, održano je i izjašnjenje na kojem se optuženi izjasnio da nije kriv.

On se tereti da je 28. maja 2021. godine oko 16 sati i 15 minuta pokušao neovlašteno ući u objekat „Bosmal City Centar“ gdje se nalaze prostorije Face televizije u trenutku dok je Senad Hadžifejzović pripremao emisiju. Recepcionarka s kojom se prepirao pokušala ga je spriječiti u tome ali je optuženi počeo da viče na nju obraćajući joj se riječima: „Šta se praviš luda, trebam kod Senada Hadžifejzovića“. Pozvala je kolegu, nakon čega se optuženi počeo agresivno ponašati, glasno govoreći: „da neće izaći, da će se sa njim obračunati“ pri čemu se sve vrijeme hvatao za torbicu. Iz zgrade je udaljen intervencijom osiguranja da bi pola sata kasnije ponovo viđen u neposrednoj blizini objekta „Bosmal City Centar“.

Isti dan oko 20 sati i 30 minuta optuženi je putem svog Facebook profila, između ostalog, napisao da je pokušao da „uleti“ u prostorije „Face TV“, ali da u tome nije uspio te da će poslije sačekati Senada Hadžifejzovića kao i ostale uposlenike pod prijetnjom da će ih sve pobiti.

Postupajuća tužiteljica je za glavni pretres predložila sudu saslušanje osam svjedoka, dva vještaka i ulaganje više od 40 materijalnih dokaza.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend