24. mar 2021.

Pušteni na slobodu osumnjičeni za napad na novinara Vijesti

Osnovni sud u Bijelom Polju odbio je predlog Tužilaštva da se  odredi pritvor dvojici Bjelopoljaca, Edinu Dizdareviću (18) i Nerminu Omeroviću (21), osumnjičenim za napad na novinara TV Vijesti Seada Sadikovića.

Branilac Dizdarevića, advokat Kemal Čindrak, kazao je da su Omerović i Dizdarević pušteni nakon 72-časovnog zadržavanja, ali da im je određena „mera nadzora“, zabrana napuštanja stana bez odobrenja suda i zabrana viđanja sa svedocima.

Nekoliko stotina građana Bijelog Polja okupilo se danas u znak protesta zbog predloga Tužilaštva da se odredi pritvor dvojici osumnjičenih za napad na novinara Sadikovića.

Policija je prethodno saopštila da su mladići iz auto-kolone vređali Sadikovića, a potom ga napali i lakše povredili.

U međuvremenu su objavljeni snimci koje Tužilaštvo ispituje, koji pokazuju da je Sadiković pošto su ga vređali trčao za automobilom i oteo crnogorsku zastavu.

Sadiković je potom u svojoj emisiji ocenio da, „kao što u svakom žitu ima kukolja, tako balavurdije ima i na jednoj i na drugoj strani, ali je to u srpskom svetu izuzetak, dok je to u neokomitskom, nažalost, skoro pa pravilo“.

Ta njegova izjava naišla je na osude dela javnosti.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend