19. jul 2017.

BIRN-ova letnja škola za 2017. godinu u Dubrovniku

Ovogodišnja BIRN-ova Letnja škola istraživačkog novinarstva održaće se u Dubrovniku od 20. do 26. avgusta. Tokom šestodnevnog programa Letnja škola će okupiti neke od najboljih svetskih novinara i trenera. Novinari će imati priliku da nauče najsavremenije istraživačke veštine, a glavni trener je Blake Morrison, urednik Reuters-a, koji je tri puta bio finalista Pulicerove nagrade za istraživačko novinarstvo.

Pridružiće mu se i višestruko nagrađivana novinarka/urednica Miranda Patrušić iz Projekta za izveštavanje o organiziranom kriminalu i korupciji i Henk van Ess, stručnjak u oblasti istraživačkog novinarstva koje koristi otvorene izvore informacija. Tokom predavanja novinari će naučiti kako da “iskopaju” podatke, ubede “teške” izvore da pričaju, preobraze svoje istraživanje u druge forme i iskoriste moć video-snimaka.

Svi novinari s Balkana mogu da apliciraju za punu stipendiju do 28.07.2017. godine. Stipendija pokriva smeštaj, obroke, učešće u školi i putne troškove do 200 evra. Svi učesnici imaće priliku da se prijave za Fond za istraživačku priču, a tri najbolje ideje za priču biće novčano nagrađene iznosima od 1.000 do 3.000 evra.

Mesto održavanja su Mlini, lepo ribarsko naselje locirano deset kilometara južno od Dubrovnika, takozvanog bisera Jadrana. Lokacija pruža mirno okruženje s prelepim plažama i odličnom morskom hranom, dok je sam Dubrovnik poznat širom sveta po svojoj fascinantnoj istoriji i predivnoj arhitekturi. Učesnici će imati priliku da uživaju u idiličnom okruženju, dok bruse svoje veštine istraživačkog novinarstva.

Agendu škole možete pogledati na http://birnsummerschool.org/agenda/

Za sve dodatne informacije molimo vas da se obratite koordinatorki projekta Jeleni Čosić na jelena.cosic@birn.eu.com.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend