21. jun 2022.

Bodrožić o duelu Sava Manojlovića i vlasnika TV Pink: Mitrović je uspeo da sagovornike uvuče u rijaliti raspravu

– Bilo je teško gledati i slušati duel između Željka Mitrovića i Sava Manojlovića, jer je Mitrović uspeo u nameri da svoj program preseli u studio RTV i uvuče sagovornike u rijaliti raspravu sa nesnošljivom kakofonijom u kojoj se najviše čuje najglasniji i najbezobrazniji, to jest, najluđi, ocenjuje za Danas predsednik NUNS-a Željko Bodrožić upitan da prokomentariše televizijsko sučeljavanje.

Prema njegovim rečima, ono malo argumenata koje je u odbranu povlašćene pozicije svoje medijske kuće Mitrović izneo, tanki su i lako oborivi, što je Savo Manojlović u ono malo mirnih minuta delom i obrazložio.

– O neplaćenim ili plaćenim porezima, a i povlasticima iz budžeta koje je Mitrović dobijao za svoje firme, ne vredi razgovarati jer nemamo uvid u većinu tačnih podataka, pošto ih vlast skriva. A kada je u pitanju nacionalna frekvencija, TV Pink je jednostavno ni po jednom parametru ne može zadržati, a tome u prilog govore najpre izveštaji i analize samog REM-a, kao i mnogobrojna istraživanja i monitorinzi nezavisnih organizacija i redakcija. To i Mitrović zna, ali zna i da u ovoj državi nisu važni zakoni i zvanični pravilnici, već bliskost sa vladajućim partijama i zato je siguran da će i dalje imati nacionalnom frekvencijom overenu mogućnost da nas laže, zamajava i zaglupljuje – navodi Bodrožić.

On dodaje da se Mitrović zato i ponašao onako u emisiji kod Ljubice Gojgić, „i vidimo danas da se svojim nastupom ponosi“.

– Koleginica Gojgić je nekako uspela da privede emisiju kraju, a po meni je mogla već kod prvih neprimerenih reči Mitrovića i prvih naznaka njegovog divljanja da nakratko prekine emisiju i pokuša u pauzi da ga urazumi. Ovako je uvučena u rijaliti kakofoniju i verovatno se još uvek oporavlja od šoka, jer verujem da nije očekivala da će se Mitrović ponašati baš kao neukrotivi učesnik Zadruge kojeg jedino strelica nekog ZOO-čuvara može umiriti – ukazuje Bodrožić.

On pozdravljam angažman Sava Manojlovića i njegovih saboraca iz Kreni Promeni, „jer pogađaju neke od problema u društvu i pokušavaju sistemski da ih reše“.

– S obzirom da predstavljaju opasnost po režim, Manojlović je izložen stravičnoj negativnoj kampanji od strane naprednjaka i njihovih štampanih i elektronskih tabloida, što smo delom čuli u emisiji iz usta Mitrovića. NUNS je otvoren za saradnju sa svima koji su iskreno za normalizaciju medijske scene, odnosno za slobodu izražavanja, zaštitu profesionalnih i nezavisnih novinara, poštovanje medijskih zakona i Kodeksa novinara Srbije, i na kraju, ali najvažnije, istinito, pravovremeno i kvalitetno informisanje građana – poručuje Bodrožić.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend