21. jun 2017.

Građani ne veruju medijima

Najveći deo gradjana Srbije ne veruje medijima, pa se po stepenu poverenja Srbija nalazi pri dnu evropske lestvice, pokazala je analiza Evropske radiodifuzne unije (EBU), javlja MN Njuzleter.

Na osnovu podataka Eurobarometra, EBU je objavila analizu poverenja gradjana 33 zemlje Evrope u radio, televiziju, štampane, onlajn medije i društvene mreže.

Po tim podacima, Srbija se po stepenu poverenja u svaku od navedenih vrsta medija nalazi u negativnoj zoni, što znači da se najveći deo gradjana Srbije izjasnio da ne veruje medijima.

„Srbija se nalazi na pretposlednjem mestu u Evropi na skali poverenja u radio. Nepoverenje u televiziju veće nego u Srbiji je u samo još tri zemlje Evrope, dok je nepoverenje u štampane medije u odnosu na Srbiju veće samo u Makedoniji i Velikoj Britaniji“, navodi se u saopštenju.

Od svih vrsta medija, kako se napominje, najmanje nepoverenja gradjani Srbije imaju u internet medije i društvene mreže.

Elektronski mediji televizija i radio uživaju najveći stepen poverenja u Evropi. Od 33 zemlje koje su učestvovale u analizi, u radio gradjani 22 zemlje imaju najviše poverenja, dok u televiziju najviše veruju gradjani 11 zemalja, navodi MN Njuzleter.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend