16. maj 2024.

Mediji u Srbiji: Hronika propadanja

Nova epizoda dokumentarnog serijala "Mediji u Srbiji: hronika propadanja" emitovana je večeras na televiziji N1. Naredna epizoda emitovaće se sledeće srede, 22. maja od 20 časova.

N1

Hronologija posrtanja medija u protekloj deceniji, tema je ove dve epizode. Kroz analizu mnogih medijskih izveštavanja o temama od javnog značaja, pokazano je kako se “sedma sila” u Srbiji srozala na najniže grane u svojoj istoriji.

Autorke emisija su Jovana S. Polić i Sanja Lončar, a proizvodnju dokumentaraca potpisuju Audio i video produkcija JSP i SL media.

Inače, ovo su 11. i 12. epizoda serijala Mediji u Srbiji: hronika propadanja, koji se emituje od 2011. godine, a počinje podsećanjem na period zlatnog doba novinarstva, sredinom osamdesetih godina, koje će ostati upamćeno prvenstveno po činjenici da su mediji, najpre omladinski, a zatim i ostali, makar na kratko, postali otvoreniji i slobodniji. Potom, bavi se propadanjem medija kroz sve režime: od vreme vlasti Slobodana Miloševića, do vlasti Aleksandra Vučića. Author prvih 10 emisija (koje možete da pogledate u EON video klubu) je pokojni novinar, Slaviša Lekić.


Emisiju pogledajte na sajtu N1.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend