16. mar 2023.

Odgovor na informaciju

Nakon što je Cenzolovka prenela tekst Raskrikavanja „Današnje ekskluzive tabloida: Niti su njihove niti su ekskluzive“, izdavač Kurira Adria Media grupa reagovao je odgovorom koji prenosimo bez izmena:

„Neistinite su informacije objavljene u mediju Cenzolovka dana 16.03.2023. godine u tekstu pod naslovom „Današnje ekskluzive tabloida: Niti su njihove niti su ekskluzive“ kojima se tvrdi da je Kurir svojim izdanjem od 15.03.2023. godine u kome je na naslovnoj strani najavio tekst o eksluzivnim dokumentima o ubistvu Zorana Đinđića obmanuo čitaoce, da ih je „mamio“ da potroše 50 dinara iako su čitaoci to sve mogli da čitaju besplatno, da je Kurir svestan da se ne radi o ekskluzivnim dokumentima kako ih je najavio.

Imajući u vidu objavljene neistinite informacije, imamo obavezu prema našim čitaocima da kažemo da Kurir nikog nije „mamio“ kao i da ništa nije slagao.

Da, jeste na naslovnoj strani Kurira od 15.03.2023. godine navedeno da je u pitanju ekskluzivan dokument prvi put u javnosti. I činjenica jeste da je taj dokument prvi put u javnosti, jer dokument niko do sada nije objavio, već samo navode iz njega, što Kurir i potvrđuje navodeći da je izveštaj čitan tokom suđenja. I na naslovnoj, i u tekstu na unutrašnjim stranama je to jasno navedeno, i dodato da se fotografije, koji su sastavni deo dokumenta, prvi put ekskluzivno objavljuju. I činjenica jeste da ih niko do sada nije objavio, i da ih Kurir objavljuje – ekskluzivno!

Naslov mora da odražava suštinu – i to je u ovom slučaju upravo tako. I nigde u pomenutom tekstu i opremi nismo nikog ni slagali, ni mamili da potroši 50 dinara. Najavili smo suštinu onoga što je unutra. I to je tako, bez obzira što Raskrikavanje od koga je predmetni tekst preuzet i Cenzolovka tvrde drugačije.“

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend