05. jan 2022.

Potvrđeno: Dragan Šolak novi većinski vlasnik Sautemptona

Sport Republic je investiciona firma koja se bavi sportom i zabavnom industrijom. Oni su kupili deonice koje su prethodno bile u vlasništvu Kineza Gaa Jišenga i sarađivaće sa Katarinom Liber, koja je zadržala manjinski udeo.

„Tokom protekle dve godine, zajedno sa vlasnicima deonica našeg kluba, bili smo u potrazi za novim partnerom koji će voditi klub u budućnosti. Danas smo našli savršeno rešenje. Sport Republic je grupa iskusnih investitora, sa velikim iskustvom u elitnom profesionalnom sportu. Takvu kombinaciju je veoma teško naći, ali zadovoljni smo što je postignut dogovor koji će osigurati naš klub na duže staze“, navodi se u saopštenju Martina Semensa, prvog čoveka kluba.

„Danas je novi početak za nas sa novom vlasničkom grupom. Pronašli smo partnere sa velikim ambicijama za budućnost, ali i one koji razumeju šta Sautempton predstavlja i u kom pravcu treba da ide. Naša strategija je da idemo napred držeći se planova koje smo imali prethodnih godina, ali uz njihovu podršku, to možemo postići sa jednim novim fokusom i brzinom. Kao klub, nikada nismo želeli da kupujemo uspeh, već da ga zaslužimo. Sport republic nam pruža moć da unapredimo svoje operacije na svim nivoima i pomoći će nam da stignemo do uspeha za koji naši ljudi vredno rade i koji naši navijači zaslužuju. Svi u Sautemptonu žele dobrodošlicu Draganu, Henriku, Rasmusu i ljudima iz Sport Republica u naš klub. Tragali smo za dobrim ljudima sa ambicijom, koji će nas povesti u novu eru i srećan sam što mogu da potvrdim da smo ih pronašli“.

Šolak, inače glavni investitor konzorcijuma Sport Republic, takođe nije krio zadovoljstvo zbog postignutog dogovora.

„Zajedno sa svojim partnerima, imam veliko iskustvo u oblasti sporta i zabave i Sport Republic je osnovan sa ciljem da kombinuje ta ekspertska znanja i donese nešto jedinstveno na tržište. Sautempton ima sve kvalitete koje smo tražili u jednoj velikoj sportskoj organizaciji. To je klub sa izuzetnim menadžmentom, izuzetnim razvojem talenata, timom koji igra atraktivan fudbal i koji ima posvećenu bazu navijača. Presrećni smo zbog kompletiranja ove akvizicije, što je prvi korak ka sprovođenju naše investicione strategije. Sautempton će biti temelj organizacije koju planiramo da izgradimo“, navodi Šolak.

Sport Republic je investiciona kompanija sa sedištem u Londonu, koju su osnovali Henrik Kraft i Rasmus Ankersen, inače nekadašnji direktor u Brentfordu, a čiji je glavni investitor Dragan Šolak. Vizija kompanije je da primene prave osobine i analitiku da bi pomogli fudbalskim klubovima da dostignu svoj potencijal, a ulaganje u Sautempton bi trebalo da bude samo prvi u nizu takvih projekata.

 

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend