01. jun 2019.

RTS raspisao konkurs za glavne urednike

Radio-televizija Srbije raspisala je konkurs za glavnog i odgovornog urednika Informativnog programa, glavnog i odgovornog urednika Kulturno-umetničkog programa.

Kao i konkurse za glavnog i odgovornog urednika Obrazovno-naučnog programa, glavnog i odgovornog urednika Zabavnog programa Televizije Srbije, kao i za glavnog i odgovornog urednika Trećeg programa Radio Beograda, prenosi UNS.

Uslovi konkursa:

–         državljanstvo Republike Srbije i prebivalište na teritoriji Republike Srbije

–          VSS ili master (original diploma ili fotokopija overena kod notara);

–          istaknuti medijski stručnjak koji se dokazao izuzetnim rezultatima rada u televizijskoj, odnosno radio delatnosti;

–          najmanje sedam godina radnog iskustva na  uredničkim poslovima.

–          znanje jednog svetskog jezika;

–          organizacijske i profesionalne sposobnosti dokazane u dosadašnjem radu;

–          poznavanje tehnologije proizvodnje, pružanja i prenosa audio i audio-vizuelnih medijskih usluga, multimedijskih sadržaja i usluga elektronskih publikacija

–          organizacijske i profesionalne sposobnosti dokazane u dosadašnjem radu

–          ispunjava druge uslove propisane zakonom (dokaz da se ne vodi krivični postupak i da lice nije osuđivano)

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu RTS, kandidati za  glavne i odgovorne urednike  ne mogu biti nosioci javne funkcije, ni funkcije u političkoj stranci, kao ni lica koja ne ispunjavaju druge uslove za obavljanje tih funkcija u skladu sa zakonom.

Prijave sa biografijom i dokazima o ispunjavanju uslova konkursa  dostaviti (poštom ili lično preko Pisarnice RTS-a), na adresu: UPRAVNI ODBOR JMU RADIO-TELEVIZIJE SRBIJE, Beograd, Takovska 10, sa naznakom:  za JAVNI KONKURS  za  glavnog i odgovornog urednika (navesti kog programa).

Rok za prijavljivanje kandidata je 30 dana od dana objavljivanja  konkursa u dnevnom listu „Politika“, Službenom glasniku RS i na sajtu RTS-a. Upravni odbor JMU RTS će imenovati  glavne i odgovorne urednike u roku od 45 dana od dana otvaranja prijava na konkurs, u skladu sa važećim Pravilnikom o postupku i uslovima izbora imenovanih lica. O rezultatima javnog konkursa kandidati će biti obavešteni u roku od 8 dana od dana donošenja odluke o izboru, navodi se u saopštenju, i dodaje da nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje. * Konkurs je na sajtu RTS objavljen 17. maja 2019. godine.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje definisan je Zakonom o javnom informisanju, koji u članu 38. kaže: „Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo“. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.

Send this to a friend