13. mar 2020.

Slobodne novine od 25. marta dostupne čitaocima

List "Slobodne Novine" kao novi projekat Slobodne televizije, pojaviće se na kioscima 25. marta, izlaziće jednom u dve nedelje, a paralelno sa izlaskom prvog broja počeće da radi i portal koji će objavljivati najvažnije vesti i ostale aktuelnosti u Srbiji i svetu.

Glavni i odgovorni urednik „Slobodnih Novina“ Milan Bečejić rekao je na konferenciji za novinare da se u višedecenijskoj karijeri slobodno osećao ’80-tih godina u Omladinskim novinama koje su neprestano kritikovale državu koja ih je finansirala, i sada kad je njegov poslodavac pokret „Dosta je bilo“ i lider pokreta Saša Radulović.

Bečejić tvrdi da finansijer neće imati uticaj na uređivačku politiku novina i da će one biti još jedan korak u borbi za nepristrasno informisanje.

Kako je dodao, zamenica urednika biće dugogodišnja urednica Blic žene Ružica Mevorah, ekonomiju će voditi Bane Krivokapić, reporter će biti Radenka Marković dok će se pravosuđem i temom migranata baviti Dragica Pušonjić.

U prvom broju biće reči o položaju dece, o tome koliko smo NATO država i o pokušajima jedne stranke da utiče na sve stvari u državi, rečeno je na konferenciji za novinare.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend