08. avg 2018.

Epl, Fejsbuk, Jutjub ukidaju sadržaje teoretičara zavere

Nekoliko velikih kompanija objavilo je da će ukloniti ili obustaviti distribuciju sadržaja ultradesničarskog medija ”Info vors” čiji je osnivač teoretičar zavera Aleks Džons.

Epl je saopštio da je uklonio potkaste “Info vorsa” iz svoje “Ajtjuns” elektronske prodavnice i aplikacija za potkaste.

“Autori i proizvođači sadržaja moraju poštovati naša pravila koja su veoma jasna, jer želimo da naši korisnici budu bezbedni”, navodi se u saopštenju Epla.

Fejsbuk je takođe ukinuo naloge Aleksa Džonsa, osnivača “Info vorsa”.

Džonsova retorika prema transrodnim osobama i muslimanima je takođe bila zapaljiva, što je jedan od razloga zbog kojih je Fejsbuk uklonio njegove sadržaje, prenosi Glas Amerike.

“Svi treba da imaju pravo da izraze mišljenje, ali takođe želimo da svi korisnici Fejsbuka budu bezbedni. Zbog toga moramo da ukinemo sve sadržaje koji nisu u skladu sa našim pravilima, uključujući govor mržnje i ponižavanje drugih”, saopšteno je iz Fejsbuka.

Osnivač “Info vorsa” Aleks Džons je stekao slavu uz pomoć teorija zavere koje propagira, uključujući i one da su napad 11. septembra i masovno ubistvo u osnovnoj školi “Sendi Huk” u Konektikatu lažni, odnosno da ih je izrežirala američka vlada.

Roditelji ubijene dece iz škole “Sendi Huk” su ga, zbog tih tvrdnji, tužili za klevetu.

Jutjub je takođe ukinuo kanal Aleksa Džonsa, koji je pratilo 2,4 miliona ljudi.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend