14. mar 2023.

Linekeru ukinuta suspenzija, legendarni fudbaler i novinar ponovo u programu britanskog javnog servisa

Legenda engleskog fudbala i sportskog programa britanskog javnog servisa Geri Lineker vratiće se ovog vikenda pred male ekrane, odlučio je Bi-Bi-Si. On je prethodno bio suspendovan jer je u tvitu kritikovao imigrantsku politiku Britanije.

Foto: Tim Laudon (cc)

Britanski javni servis saopštio je da će se Lineker vratiti svojim obavezama, dok će Bi-Bi-Si razmotriti način na koji njegovi prezenteri koriste društvene mreže.

Generalni direktor Bi-Bi-Sija Tim Dejvi rekao je da je Lineker pristao da poštuje uputstva javnog servisa kada je reč o objavama na društvenim mrežama, dok ne bude završena revizija pravila Bi-Bi-Sija.

Lineker je na svom Tviteru zahvalio Timu Dejviju na razumevanju.

– On ima gotovo nemoguć posao da sve učini srećnima, a da pritom ostane nepristrasan. Drago mi je što čemo zajedno nastaviti ovu borbu – naveo je Lineker.

Jedan od najboljih apadača u istoriji engleske reprezentacije kritikovao je novu imigracionu politiku vlade na Tviteru, nakon čega je uspedila njegova suspenzija.

– Nema velikog priliva. Primamo mnogo manje izbeglica neko druge veće evropske zemlje. Reč je o neizrecivo surovoj politici prema najranjivijima uz korišćenje jezika, koji se mnogo ne razlikuje od Nemačke iz tridesetih. A onda kažu da ja preterujem?! – napisao je nekadašnji fudbaler Evertona i Barselone, koji već mesecima pruža pomoć izbeglicama iz Ukrajine.

Kultni program „Meč dana“ od petka, 10. marta nije emitovan, jer su Linekera podržale kolege i fudbalski analitičari koji gostuju u njegovom programu.


V. N.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend