08. jun 2023.

Direktor Telekoma potvrdio preuzimanje Globaltela Željka Mitrovića

Telekom Srbija planira da preuzme, odnosno kupi 100 odsto udela u kompaniji Globatel, čiji je većinski vlasnik Pink medija grupa Željka Mitrovića, izjavio je generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić.

Snimak ekrana, N1

Lučić je za današnje izdanje nedeljnika NIN rekao da nije istina da da je kupovina mobilnog virtualnog operatera kompenzacija vlasniku televizije Pink za ukidanje rijalitija Zadruga na molbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ili pak kompenzacija jednom od suvlasnika Globatela Savi Terziću, zbog raskida ugovora Grada Beograda sa kompanijom Kentkart u naplati karata u beogradskom GSP-u.

Dikrektor Telekoma je kazao da je reč o „poslovnoj strategiji kompanije kojom rukovodi, i da su pregovori o kupovini Globatela otpočeti mesecima pre nego što je i raskinut pomenuti ugovor, i doneta odluka da se ukine rijaliti program na Pinku“.

Govoreći o ceni, Vladimir Lučić je rekao da je „ona poslovna tajna, ali da nije tačno da se radi o 17 miliona evra„.

Na pitanje zašto Telekom kupuje Globatel, Lučić je odgovorio da je strategija Telekoma „ukrupnjavanje tržišta i preuzimanje konkurencije na tržištu“.

Podsetimo, Pink medija grupa Željka Mitrovića vlasnik je 55 odsto Globaltela, dok 45 odsto kompanije drži Procescom d.o.o, u kojem Sava Terzić ima 30 odsto vlasništva.

Većinski vlasnik Procescoma je Vojislav Krstić (51 odsto), a udeo u vlasništvu ima i Ivan Bukelić (19 odsto).

Inače, Sava Terzić je u Kentkartu direktni vlasnik 24 odsto, a posredno preko Procescoma 21 odsto, dok većinski paket od 55 odsto drži turksa kompanija Kentkart global elektronik anonim sirketi.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend