20. dec 2017.

„Dosta je bilo“ pokreće novine, urednik Bečejić tvrdi da neće biti stranački bilten

Prvi broj nedeljnika „Beogradski glas“ naći će se sutra na kioscima, rekao je UNS – u glavni i odgovorni urednik ovog lista i nekadašnji zamenik glavnog i odgovornog urednika nedeljnika „Ekspres“ Milan Bečejić.

Na sajtu Agencije za privredne registre (APR) objavljeno je da je list registrovan 11. decembra, a da je izdavač privredno društvo s ograničenom odgovornošću „Restart klub“ d.o.o koje je u stopostotnom vlasništvu „Udruženja ’Dosta je bilo – Restart’“.

„Ovo je tipični informativno – politički nedeljnik. Bavićemo se temama od najšireg interesa za građane, ali je težište na beogradskim temama, kao i temama koju su globalno zanimljive. List će biti otvoren za građane koji smatraju da nemaju dovoljno prostora da se ispolje, ali takođe i za političke partije, njihove ideje i stavove“, rekao je UNS – u Bečejić i dadao da „može da garantuje da će novine biti nezavisne, iako je ova reč danas dosta kompromitovana“.

Bečejić je za UNS rekao da je pokret „Dosta je bilo“ podržao njegov projekat osnivačkim kapitalom, ali da se neće mešati u uređivačku koncepciju.

„Novine nisu u vlasništvu nijedne partije, niti će ovo biti stranački bilten“, kaže Bečejić.

U uvodniku „Beogradskog glasa“ u koji je UNS imao uvid navodi se da su „novine zamišljene kao otvorene svim političkim opcijama, kao prilika da oni koji su gladni javnog prostora imaju gde da iskažu svoje političke ideje, programe i stavove, ali i onima koji bi na jednom ovakvom poligionu želeli da argumentovano i civilizovano pokažu da su njihovi politički pogledi ispravniji“.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend