24. feb 2017.

Kragujevac: Odluka o opstanku televizija do petka

Kragujevčani bi do kraja nedelje trebalo da saznaju hoće li u buduće moći da prate program obe kragujevačke televizije ili će ostati bez Radio televizije Kragujevac i Kanala 9.

Za petak je zakazano otvaranje ponuda za prodaju 99 posto kapitala televizije Kanal 9, koji je u vlasništvu Takovo osiguranja u likvidaciji. Ovoj televiziji je još prošle godine isključen siglan, zbog velikih dugovanja, a ozbiljan problem budućem kupcu mogla bi da predstavlja blokada računa od oko 40 miliona dinara.

Takođe, do kraja nedelje Ministarstvo privrede bi trebalo da odluči šta će biti sa Radio televizijom Kragujevac, čija je privatizacija raskinuta početkom ove godine. Ministarstvo može da odluči da RTK ode u stečaj, a onda i u bankrot ili može da postavi privremenog zastupnika državnog kapitala, koji bi trebalo televiziju da osposobi za novu privatizaciju do kraja godine.

Tokom ove nedelje ima više nagoveštaja da bi televizija ipak mogla da izbegne stečaj, jer je na sastanku zaposlenih sa predstavnicima lokalne uprave postignut načelni dogovor da grad izmiri svoja dugovanja prema ovoj medijskoj kući u iznosu od 33 miliona dinara. Tim, ali i novcem od bankarske garancije, koja je oduzeta bivšem vlasniku Radoici Milosavljeviću, u iznosu od 150.000 eura, postigli bi se uslovi da se isplate zaostale plate zaposlenima i izmire dugovanja prema drugim poveriocima.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend