03. feb 2020.

Nula dinara za N1 dok Telekom ne želi da pokaže ugovore sa ostalim kanalima

Ni Telekom, ni vlast u Srbiji nemaju nikakvo ni zakonsko ni moralno pravo da nude besplatnu distribuciju kanala N1 u trenutku kada postoji javna ponuda svim operatorima, saopštila je United grupa povodom ponude Telekoma da besplatno emituje televiziju N1 dok traju pregovori dve kompanije.

United grupa u saopštenju ističe da Telekom u svakom trenutku ima mogućnost da kanal N1 emituju u 800.000 domova prihvatanjem javne ponude.

„Program koji prave novinari i urednici N1, po proceni rukovodstva Telekoma, vredi nula dinara, a za sve ostale kablovske televizije bliske vlasti Telekom izdvaja desetine miliona evra na potpuno netransparentan način, krijući cene od građana“, navodi se u saopštenju.

„Znači, Telekom ne želi da za kredibilno i istinito novinarstvo po kojem je poznat N1 plati manje od 50 dinara po korisniku, ali zato oko 50 miliona evra izdvaja za potrebe kablovskih televizija ili tabloida poput Kopernikusa, Pinka, Kurira i kanala jednog estradnog pevača…“, dodaje se u saopštenju.

United grupa kaže da jedino na čemu sve vreme insistira je transparentan dogovor i po zakonu, kao i prihvatanje ugovora koji garantuje emitovanje programa N1 u naredne tri godine, a ne samo tri meseca do izbora.

„Obmanama javnosti koje čine državni funkcioneri i Telekom izgleda nema kraja, jer pokušavaju da potcene rezultate rada naših zaposlenih tvrdeći da N1 nije gledan, iako je po svim zvaničnim podacima na visokom drugom mestu kablovskih kanala. Sve što koordinisano trenutno rade vlast u Srbiji i državno preduzeće Telekom usmereno je na naš potpuni progon kao kompanije i mi ne želimo da budemo deo bilo čijih političkih igara“, poručuje United grupa u svom saopštenju.

Telekom Srbije je 31. januara ponudio da besplatno emituje televiziju N1dok traju pregovori te državne kompanije sa United grupom. Grupa je ovaj predlog odbila, navodeći da prekida pregovore sa Telekomom i uz zahtev da Telekom pokaže ugovore sa drugim kanalima.

1 komentar za: “Nula dinara za N1 dok Telekom ne želi da pokaže ugovore sa ostalim kanalima

  1. Funny

    Interesantno je da Telekom i predsednica vlade gospođa Brnabić predlažu besplatno emitovanje N1 dok istovremeno godinama otimaju novac za medijsku taksu na potpuno nezakonit način svim građanima. Koji su to poslovni aršini i moral? Ko se tu pravi glup i naivan? Zašto se niko ne buni protiv plaćanja silnih suma novca RTS-u, samo zato što poseduje strujomer!!! I gde to na svetu ima da se TV pretplata plaća kroz račun za struju? To bi trebalo da ide na sud!
    Da li bi RTS ili Punk pristali da rade gratis, i uopšte, ko to danas radi bez para?

    03. феб 2020. at 17:48

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend