21. okt 2022.

Predsednik prećutkuje činjenice i otvoreno se stavlja na stranu TV Prva i B92

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvoreno se stavio na stranu privatnih televizija Prva i B92, prećutkujući pritom da je vlasnik tih televizija od kompanije SBB zatražio 11 puta veći iznos za njihovo emitovanje. Vučić je, gostujući na TV Prva, rekao da je cilj skidanja te televizije i B92 iz ponude SBB-a, rast gledanosti televizija Nova S i N1, a učitao je i političke motive - odnosno da iza svega stoji obaranje rejtinga predsednika i vlasti "pred važne događaje". Svoje gostovanje na Prvoj iskoristio je i za reklamiranje kablovskog operatera Supernova u vlasništvu Telekoma Srbija.

Snimak ekrana, TV Pink Novo Jutro, Jutjub

Vučić je ocenio da je „skandalozna“ odluka kompanije SBB da iz svoje ponude od 28. oktobra skine televiziju Prva i TV B92, nakon što je vlasnik te dve televizije sa nacionalnom frekvencijom Srđan Milovanović tražio 11 puta veći iznos za njihove emitovanje.

„Mislim da sam razumeo zašto to rade. Rade da bi izbacili pre svega Prvu, B92, mislim da će i Hepi da izbace, ne znam ko će da im ostane“, rekao je Vučić za TV Prva i dodao da je sve napravljeno kako bi se „veštački i na silu podigli Nova S i N1“.

„Tako da je očigledno da neko radi na rastu tih kanala, a ne na rastu same kablovske mreže, pošto će ona da doživi veliki pad, to je nesumnjivo, posebno što Telekom sada ima mnogo bolje programe“, dodao je Vučić i građanima poručio: „Prijavite se na Supernovu i lepo gledajte sve.“

Rekao je i kako je skidanje Prve i B92 iz ponude SBB-a pitanje za državu, jer kako je naglasio, država nije slučajno dodelila na nacionalnu frekvenciju.

Vučić je na kraju optužio SBB da iza svega stoje politički motivi, „ne bi li se dodatno, pred važne događaje, oborio rejting predsedniku države i vlasti“.

I predsednik Vučić i voditeljka emisije prećutali su da je vlasnik Prve i B92 od kompanije SBB za emitovanje pomenutih kanala tražio 38 miliona evra godišnje, što je 11 puta više nego ranije, iznoseći pritom neistinu da je SBB-u ponuđeno da te kanale emituje „skoro za džabe“.

„I videćete neće to prihvatiti, tako da jasno je da je reč o političkom planu malo širem“, kazao je Vučić.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend