06. feb 2021.

Stepenice još ne rade, a gradonačelnica opet ljuta na nas

Gradonačelnice, ne uređujete ovaj medij. Možda ste u okruženju gde su merila drugačija, gde je slepa poslušnost ispred zdravog razuma, ali ovde važe druga pravila.

Nedavno je jedan funkcioner SNS-a u Nišu objasnio kako gradonačelnika Niša ne biraju građani nego stranka i da je odgovaran, u ovom slučaju odgovorna, SNS-u i Aleksandru Vučiću.

To mnogo toga objašnjava. Objašnjava i kako gradonačelnica Niša veruje da je u redu da na društvenim mrežama, gde niko ne može da joj odgovori jer nas je sve blokirala, s vremena na vreme prozove novinare Južnih vesti.

Poslali su mi poslednje pisanje gradonačelnice na njenom Fejsbuk profilu. Da i mene nije blokirala, verovatno bih joj tamo odgovorila.

Preuzeto sa juznevesti.com

Nisam, doduše, toliko nagrađivana, pravila profesije i iskustva prenosim onima koji me pitaju, lekcije ljudima ne držim. Skoro da me ništa ne kvalifikuje da joj uopšte odgovaram, po onome kako gradonačelnica piše sve hvaleći svoja dostignuća, a sa namerom da ponizi moje kolege.

Napisala bih joj da stranačka i gradska vlast nisu isto, iako ponekad to mešaju. Sve češće. I što se češće dešava, to će više novinari Južnih vesti da pišu.

Napisala bih joj i da Južne vesti uređuje stvarnost, ali koncept realnosti za aktuelne političare je izgleda prevaziđen.

Da kreiraju, da zastraše, da ponize, da ismeju, da relativizuju. Da odgovore, ako bi da se nečim pohvale. Da pokažu odgovornost? Desiće se valjda. Ono što sigurno nikada neće naučiti jeste da se nasmeju kad je smešno.

Jer potpuno je jasno da se iza ovog hvalospeva sebi šćućurila ljutnja gradonačelnice zbog bruke sa stepenicama.

Slučaj stepenice je stvarno presmešan. Nije to nešto što možete da izokrenete, kreirate, izmanipulišete. Mediji su samo preneli tačno ono što su napisali u pozivu.

Sutra, 5. februara, u 10:30 obaviće se probno puštanje pokretnih stepenica na ulazu u Podzemni prolaz ispred marketa Idea. Pozivamo Vas da ispratite događaj.

I obavilo se uz mnogobrojne medijske ekipe, ali oni koji su zvali ipak su se predomislili i nisu došli.

Kada su poslali poziv želeli su pažnju javnosti i dobili su je. Sad bi lepo, sebi najpre, trebalo da priznaju da su ispali smešni, umesto da se ljute na novinare.

Gradonačelnica je bivša urednica dopisništva RTS-a u Nišu, sada uređuje svoj Fejsbuk profil na kome je objavila najnoviji tekst u kome vređa novinare Južnih vesti i koji je završila stranačkim sloganom ( kakva slučajnost ): Brže, jače, bolje.

Ja ću kao svaki bezobrazni, nikakav i nenagrađivani novinar, čija je svakodnevna misao kako da nervira pripadnike vlasti tek tako što će da objavi ono što zaista jesu uradili, da joj i ovo pokvarim:

Brže, jače, bolje, bude i da nije baš sve po zakonu, a nekad, bre, stvarno bude smešno.

I stepenice još ne rade.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend