03. feb 2015.

Atlagić: Šta će tužilac učiniti povodom medijskih napada na Tomislava Nikolića

tomislavnikolicPoslanici Skupštine Srbije iskoristili su i ovog utorka mogućnost da postave pitanje nadležnima, pa je tako poslanik SNS Marko Atlagić pitao državnog tužioca da li je video „medijske napade na predsednika Srbije Tomislava Nikolića i šta će tim povodom preduzeti“

Atlagić je u delu sednice, kada poslanici postavljaju pitanja, rekao da su medijski napadi na Nikolihca, kao i na premijera Aleksandra Vučcića „sprega mafijaško tajkunskih grupa, koji prevazilaze ne samo granice dobrog ukusa, već su skliznule u oblast patologije i krivične odgovornosti“.

Poslanik SNS je dodao da je kritika vlasti poželjna, ali da između kritike i medijskih napada postoje ogromne razlike.

Prema njegovim rečima, medijska kritika se zasniva na istinitosti činjenica i upravo zato je društveno korisna za čitavo društvo i državu.

„Kritike su poželje, ali određene ličnosti zaposlene u određenim tabloidima i neki analitički šarlatani, totalnim neistinama o presedniku Republike i njegovoj porodici truju našu javnost do krajnjih granica. U svakoj demokratskoj zemlji predsednik države je, pored himne, zastave i grba simbol države, pa otuda ima i posebnu zaštitu”, rekao je on.

Altagić je dodao da iza medijskih napada stoje opasne namere da se zemlji i njenom ugledu nanese šteta, ali taj ugled je porastao od kako je Nikolić na čelu države, a Vučić premijer.

„Unatoč tim napadima predsednik Srbije i predsednik vlade i dalje će se boriti nesmanjenom žestinom i Srbija svakim danom postaje moderno uređeno društvo“, podvukao je Atlagić.

On je takođe ponovio da mu je juče na pešačkom prelazu prstom pretio nekadašnji funkcioner DS Božidar Đelić.

„Juče u 8:50, u Ulici carice Milice, na pešačkom prelazu, prišao mi je Đelić, podigao ruku i prstom mi verbalno pretio – ako me još jednom pomeneš u skupstini, gotov si, gotov si, gotov si“, preneo je poslanicima Atlagić.

On je dodao da je bio „iznenađen i šokiran primitivizmom“ i da je pokušao da se seti kada je Đelića poslednji put pomenuo.

“I setio sam se, to je bilo 22. decembra prošle godine”, rekao je Atlagić.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend