10. jan 2015.

BIRN: Naš tekst je 100 odsto istinit

birnlogoKoordinator programa Balkanske istraživačke mreže (BIRN) u Srbiji Slobodan Georgijev kazao je da BIRN stoji iza svojih tekstova i da je tekst o ispumpavanju vode iz kopa Tamnava, za koji ih je premijer Srbije Aleksandar Vučić danas optužio da u njemu iznose neistine, 100 odsto istinit. 

Georgiev je kazao da ne može da komentariše to što „neko kaže da je lažov“ i da je „Ispumpavanje kopa i budžeta“ tekst koji je „čist i konzervativno napisan“

„Mi smo objavili tekst iza koga stojimo. Naš tekst je 100 odsto tačan, sve je jasno, mi nikada ne objavljujemo stvari za koje nemamo dokaze. Žao mi je niko od kolega nije preneo taj tekst“, kazao je Georgijev agenciji Beta.

Georgijev je dodao da je prva tačna činjenica u tekstu da Vlada nije ispoštovala rok koji je zadala za ispumpavanje vode iz kopa „Tamnava-Zapadno polje“.

Vučić je danas odbacio tvrdnje da je bilo manipulacija u izboru firme koja će biti zadužena za ispumpavanje vode i optužio novinare BIRN-a da su lažovi.

„BIRN, to su oni koji su lagali oko Er Srbije, oni koji su dobili pare od gospodina (šefa delegacije Evropske unije Majkla) Devenporta i EU da govore nešto protiv Vlade Srbije. Tim lažovima recite da su opet lagali“, rekao je Vučić.

On je kazao da je srpska firma „Energotehnika Južna Bačka“ iz Novog Sada imala bolju ponudu od dve inostrane firme koje su konkurisale za taj posao.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend