11. nov 2014.

Cenzura i hajka (2)

sarapaPet sati je trajao Odbor, a veliki broj njih je sedeo ne progovarajući ni reč. Šta to znači? Znači da vlada strah za egzistenciju da ne izgube i ono malo mrvica što dobijaju. Razumem, treba prehraniti porodicu.

Možda sam ja neodgovoran jer ne pristajem na gušenje slobodnog govora i mišljenja. Za govornicom jedni su se utrkivali da hvale vlast, a drugi bi se stidljivo malo kritički osvrnuli na današnje stanje u medijima u Srbiji i uopšte u srpskom novinarstvu. U svakom govoru se ogledao stepen ekonomske zavisnosti od vlasti ili povezanosti gazde sa vlašću. Da cenzura postoji i da se vodi hajka protiv mene, a ja sam samo neko ko je javno rekao, pokazali su i izveštaji sa Odbora u kojima se osamdeset posto prostora daje tzv. urednici Studija B, a meni dvadeset posto.

Nemojte prekidati borbu za slobodu govora i mišljenja u Srbiji. Njima i jeste cilj da nas ućutkaju, kompromituju, provlače kroz blato. Njima je dobar novinar samo poslušnik ili kandidati za novinare.

Osim toga date su u naslovu uvrede koje je dotična osoba iznela protiv mene ili u svoju odbranu zašto cenzuriše Studio B. Setite se, prvo je opravdavala cenzuru moje emisije niskim rejtingom, onda su me klevetali sa ekrana u dva navrata po 24 časa, sada su me nazvali alkoholičarem, za neki dan će možda narkomanom itd, itd… Sve to čine da me ućutkaju i potpuno uvedu medijski mrak u Srbiju. Vratimo se izveštaju sa Odbora. On je pokazao da je cenzura na delu, a sednica i zaključak Odbora prazna priča za pojedine urednike. Iz izveštaja se moglo videti ko se i koliko udvara vlasti, ko je i koliko servilan. Nažalost, neki koji dižu u zvezde sadašnju vlast nekada su je pljuvali hvaleći njihove protivnike. Očigledno da se to ne čini iz ubeđenja nego iz interesa. Kolege, profesionalci, degradirani, cenzurisani, nije sve propalo. Sloboda se nikada ne dobija, sloboda se osvaja. Nemojte prekidati borbu za slobodu govora i mišljenja u Srbiji. Njima i jeste cilj da nas ućutkaju, kompromituju, provlače kroz blato. Njima je dobar novinar samo poslušnik ili kandidati za novinare.

Mene provlače kroz blato već par meseci, bombarduju saopštenjima sa TV ekrana, ali neće me obeshrabriti da se borim za profesionalno i slobodno novinarstvo i pluralizam u Srbiji. Zar mislite da je njihovim poslušnicima i novinarima u pokušaju lako? Ne, nije, jer to rade zbog interesa, pozicije i radnog mesta. Mene mogu da vređaju, provlače kroz blato, ja sam, ipak, novinar i slobodan čovek. Znanje i dušu ne mogu mi uzeti.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend