04. jan 2016.

Charlie Hebdo provocira na godišnjicu masakra naslovnica posebnog izdanja izludit će sve radikalne islamiste

hebdoS1_992211S1Karikaturist Riss, glavni urednik lista, koji je teško ranjen 7. siječnja prošle godine, napisao je uvodnik u kojem se zalaže za svjetovnost i kritizira fanatike i one koji su željeli smrt lista koji se „usuđuje smijati vjeri“

Za prvu godišnjicu džihadističkog atentata koji je desetkovao njegovu redakciju, francuski satirički tjednik Charlie Hebdo će u srijedu na naslovnicu posebnog izdanja staviti bradatog Boga u krvavoj odjeći s kalašnjikovom u ruci, uz popratni naslov „Godinu dana kasnije, ubojica i dalje šeće“.

Taj broj će biti tiskan u oko milijun primjeraka, od kojih će desetine tisuća biti poslane u inozemstvo.

U tom broju će biti dodan prilog crteža ubijenih karikaturista Cabua, Wolinskog, Charba, Tignousa, Honorea i prilozi vanjskih suradnika, među kojima francuske ministrice kulture Fleur Pellerin, glumica Charlotte Gainsbourg i Juliette Binoche te intelektualaca Elisabeth Badinter, Taslime Nasreen, Russella Banksa i glazbenika Ibrahima Maaloufa.

Karikaturist Riss, glavni urednik lista, koji je teško ranjen 7. siječnja prošle godine, napisao je uvodnik u kojem se zalaže za svjetovnost i kritizira fanatike i one koji su željeli smrt lista koji se „usuđuje smijati vjeri“.

U uvodniku također obećava da „uvjerenja ateista i laika mogu pomaknuti i više planina nego vjera vjernika“.

Pariz je prošle godine bio pogođen još smrtonosnijom terorističkom brutalnošću kad je deset mjeseci nakon napada na Charlie Hebdo 13. studenoga u džihadističkim napadima ubijeno 130 ljudi.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend