04. jan 2016.

Protest „Novinari ne kleče/Predsedniče vlade; ko je ministar odbrane?“ 11. januara i u Subotici

novinari-ne-klece-sputniknewsTreće protestno okupljanje medijskih profesionalaca pod nazivom „Novinari ne kleče/Predsedniče Vlade; ko je ministar odbrane?“ sa zahtevom za smenu ministra odbrane Bratislava Gašića zbog seksističe uvrede upućene novinarki Zlatiji Labović, biće održano 11. januara u 19 časova, u Subotici i još najmanje deset gradova širom Srbije

Iako je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je Bratislav Gašićsmenjen, to ne može biti tačno, jer ministre smenjuje Narodna skupština, na predlog premijera. Aleksandar Vučić je 7. decembra obećao da će pokrenuti proceduru za smenu Gašića, ali to još nije učinio, a Bratislav Gašić i dalje obavlja ministarske dužnosti.

Zbog svega toga nije jasno da li Republika Srbija trenutno ima ministra odbrane i ko je ta osoba.

Na protestnom okupljanju ispred Gradske kuće u Subotici, dve od četiri novinarke će govoriti na srpskom, a dve novinarke na mađarskm jeziku. Proglas inicijative „Novinari ne kleče“, biće pročitan takođe na oba jezika.

Prvi protest, pod nazivom „Novinari ne kleče/Smena Gašića“ održan je u Beogradu 7. decembra 2015, a drugi, pod nazivom „Novinari ne kleče/Predsedniče Vlade, održite obećanje“, 21. decembra u 10 gradova širom Srbije.

Pozivamo sve koleginice i kolege kao i građane Subotice da nam se pridruže!

 Foto: sputniknews.com 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend