25. maj 2015.

Čović nije došao na saslušanje u slučaju Anđus

čović mn pressSalušanje predsednika Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojše Čovića zbog napada na novinara televizije Kopernikus Dejana Anđusa u junu prošle godine ponovo je odloženo u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu zbog izostanka Čovića

Saslušanje je odloženo za 13. jul, a Čović je tužilaštvu dostavio lekarsku dokumentaciju povodom izostanka.

Ovo saslušanje je u više navrata odlagano zbog štrajka advokata, kao i zbog izostanaka Čovića ili njegovog advokata, bez kojeg ne želi da izloži odbranu pred tužiocem.

Policija je u junu podnela tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Čovića kojom se tereti za nasilničko ponašanje prema Anđusu.

Incident između Čovića i Anđusa dogodio se 4. juna 2014. godine ispred zgrade televizije Kopernikus na Novom Beogradu, posle emitovanja Anđusove emisije u kojoj je pominjao predsednika Košarkaškog kluba Crvena zvezda

Kako su mediji preneli, Čović je posle emisije došao ispred zgrade televizije džipom u kojem je na mestu suvozača.

Anđus je tvrdio da ga je Čović posle verbalnog sukoba udario nekoliko puta, da je jedan udarac zadobio u arkadu.

Zbog tog incidenta, Čović bio saslušan u beogradskoj policiji. Takođe je izjavio da je Anđus „izneo lavinu neistina“ i istakao da „nikada nikoga nije udario prvi“ , preneli su tada mediji.

Tužilaštvo za organizovi kriminal pokrenulo je 25. avgusta 2014. godine istragu protiv Čovića zbog sumnje u toku 2003, 2004. i 2005. godine kada je bio šef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju sa još pet osumnjičenih izvršio zlopupotrebe.

Sumnja se da su osumnjičeni nezakonito prisvojili više od 850 miliona dinara, namenjenih kupovini stanova i izgradnji objekata za raseljene sa KIM.

 Foto: MN Press 

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend